DOM ZA STARE - UNA DOM

+381 60 30 97 200

+381 11 30 97 200

Gostivarska 89,

Generala Anrija 12

NEGA I LIČNA HIGIJENA

Nega i lična higijena u domu za stare  UNA DOM

Nega i lična higijena u domu za stare UNA DOM je veoma bitna i odnosi se na: kupanje korisnika, sredjivanje noktiju, češljanje, brijanje muških korisnika kao i hranjenje i presvlačenje nepokretnih korisnika. Takodje se odnosi i na zamenu pelena kod korisnika koji nemaju kontrolu nad fiziološkim potrebama.

Usluge šišanja, friziranja, kao i usluge pedikira se planiraju u dogovoru sa korisnicima.

UNA dom za stare brine se za zdravlje i dobrobit svakog korisnika. Lična higijena i nega su ključni za zdravu i udobnu svakodnevicu. Stručno osoblje je tu da pruži potrebnu higijenu kože, kao i svakodnevno menjanje posteljine. Sve je usmereno na pružanje kvalitetnog života u godinama, uz poštovanje privatnosti i dostojanstva svakog korisnika.

Zaposleni u domu za stare UNA DOM svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju jutarnje i večernje toalete. Svi zaposleni su stručno obučeni i posvećeni pružanju najbolje usluge kada je u pitanju nega i higijena korisnika. Od pomoći su u svakodnevnim aktivnostima, kao što su kupanje i higijena. Pa sve do podrške u upotrebi raspoloživih aparata, svi korisnici su u dobrim rukama. Time se želi stvoriti siguran i udoban ambijent u kojem će korisnici moći da se osete kao kod kuće.

Veliku pažnju poklanjamo i higijeni samog objekta, odnosno doma u kome borave naši korisnici.

Iz tog razloga se svakodnevno i redovno brišu podovi i prašina, redovno se menjaju posteljina i peškiri, i redovno se održavaju i čiste kupatila i sobe.

Pored osnovne nege i lične higijene, Una dom za stare takođe pruža individualnu negu. Ona podrazumeva primenu specijalnih proizvoda za negu kože. Kao i prilagođavanje usluga u skladu sa posebnim potrebama i željama svakog korisnika.

Takođe, svi korisnici imaju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti, uključujući redovne medicinske preglede i intervencije ako je potrebno. Sve je usmereno na omogućavanje korisnicima da žive zdrav i komforan život, uz potrebnu pažnju i negu.