DOM ZA STARE - UNA DOM

+381 60 30 97 200

+381 11 30 97 200

Gostivarska 89,

Generala Anrija 12

USLUGA ISHRANE

Usluga ishrane u domu za stare  UNA DOM

Ishrana u domu za stare UNA DOM je pod nadzorom lekara nutricioniste.

U svakodnevnu ishranu ulazi sveža i kvalitetna hrana u dogovoru sa nutricionistom. Po potrebi, korisnicima uvodimo i specijalni režim ishrane. 

Hrana je raznovrsna, zastupljene su sve vrste namirnica, i prilagođena je različitim zdravstvenim i drugim potrebama korisnika, a služi se u trpezariji ili sobama, osim za one korisnike koji zbog svog stanja nisu u mogućnosti da ustanu iz kreveta i koriste trpezariju, njima se obroci donose u sobe. 

Ishrana u domu za stare UNA DOM se uglavnom svodi na redovna tri obroka, a prema potrebi poslužuju se tri užine i dodatni obrok.

Usluga zdrave ishrane u domu za stare je ključna komponenta za održavanje dobrog zdravlja starih lica. Ova usluga omogućava starijim osobama zdrave i izbalansirane obroke koji su dostupni u domu.

Jela se pripremaju od svežih i zdravih namirnica, u skladu sa preporučenom ishranom i nutritivnim zahtevima. Usluga kvalitetne ishrane u domu takođe omogućava starijim osobama da se zdravo hrane, što pozitivno utiče na njihovo raspoloženje.

 

Obezbeđivanjem zdrave ishrane u domu za stare doprinosi jačanju imunog sistema korisnika. Takodje i na zdravlje srca i krvnih sudova, smanjuje rizik od oboljenja i pomaže u kontroli telesne težine. Sve u svemu, usluga zdrave ishrane u staračkom domu obezbeđuje starima sve što im je potrebno za zdrav i srećan život.